Прес-центр7 квітня 2021, 16:04

Освоєння новітніх технологій – це еволюційний вибір сучасного світу, – Сергій Гайдай під час відкриття Центру ІТ-рішень

Також Сергій Гайдай та Віктор Мунтяну відкрили Центр ІТ-рішень на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

«Відкриття цього Центру є дійсно крутою подією для всієї області. Розвиток IT-сфери в Україні набирає масштабних розмірів, а українські фахівці у цій царині – найбільш затребувані та конкурентні на світовому ринку праці. Освоєння новітніх технологій та слідування трендам – це еволюційний вибір сучасного світу, а IT інтегрується у всі сфери життя людини. Хочу ще раз подякувати нашим міжнародним партнерам за створення потужної бази для навчання інформаційним технологіям не тільки студентів вишу, а й широких верств населення», – наголосив у своїй промові Сергій Гайдай.

Відкриття Центрів у Луганській та Донецькій областях здійснено в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» за фінансової підтримки Європейського Союзу загальною вартістю 72 000 доларів США. Вартість одного Центру становить 36 тис доларів США. Створено 17 робочих комп’ютеризованих місць (16 для студентів та 1 для викладача), до 30 осіб можуть приймати одночасно.

«Світ змінюється, підхід до освіти, де студент навчається п’ять років і працює усе життя за однією професією змінено назавжди. Люди стають більш мобільними, а IT проникає у ті сфери, які до цього вважалися закритими та консервативними. Люди, які володіють технологіями, мають змогу докорінно змінювати життя інших на краще», – сказав Віктор Мунтяну.

Центр оснащений  спеціальним обладнанням: комп’ютерами, ноутбуками, графічними планшетами, інтерактивними дошками, проєкторами, аудіоцентрами, серверами, роутерами тощо.

Відтепер кожен Центр ІТ-рішень надасть громадам можливість:

розробити технічні завдання для впровадження нового програмного забезпечення задля переходу до цифрової взаємодії між структурними підрозділами рад та старостинських округів, влади та громадян;
отримувати послуги інтерактивного дистанційного навчання, підвищення кваліфікації, перекваліфікації тощо;
координувати ІТ-процеси на рівні областей;
брати участь в заходах з цифрової просвіти населення.

Також Центри слугуватимуть майданчиком для розширення співробітництва вищих навчальних закладів, які готують ІТ-фахівців, забезпечуватимуть студентів місцем проходження навчальної практики, впровадять ефективний механізм обміну інформацією між органами державної та місцевої влади, населенням та медіа, що сприятиме швидкому реагуванню на потреби громад.