Прес-центр15 червня 2018, 09:06

Отримана субвенція з держбюджету для підтримки осіб з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. гривень.

У червні до обласного бюджету надійшло 1.213,2 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 року № 88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» та пропозиціями Департаменту освіти і науки облдержадміністрації здійснено розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами пропорційно до кількості учнів з особливими освітніми потребами.

Відповідний розподіл затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 16.03.2018 року № 205.

Субвенція спрямовується на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів), а саме дітям сліпим та зі зниженим зором, глухим та зі зниженим слухом, тяжкими порушеннями мовлення, затримкою психічного розвитку, порушеннями опорно-рухового апарату, розумового розвитку, складними порушеннями розвитку.