Прес-центр10 жовтня 2018, 17:10

Озвучені на акції профспілок питання розглянуті в облдержадміністрації

9 жовтня у місті Сєвєродонецьк відбувся мітинг профспілок області.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик запросила ініціативну групу від учасників мітингу на нараду, де було спільно  опрацьовано вимоги за участю представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради Ольга Лішик доповіла, що озвучені на мітингу  вимоги в більшій частині належать до сфери повноважень центральних органів виконавчої влади, але обласна влада прикладає усіх зусиль задля вирішення проблем.

Неодноразово облдержадміністрація зверталася до центральних органів влади щодо проведення виїзного засідання Кабінету Міністрів України в Луганській області, повернення в область Луганського представництва Офісу великих платників податків ДФС, щодо недопущення порушень прав внутрішньо переміщених осіб та підвищення розміру адресної допомоги, підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, окремого підвищення бюджетникам, які працюють на лінії зіткнення.

Керівництвом облдержадміністрації також постійно вирішуються проблемні питання в Кабінеті Міністрів України, зокрема, щодо  фінансування підприємств вугільної галузі в області та енергопостачання.

Заступник директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Марина Хозіна доповіла про стан будівництва ПС 500 кВ «Кремінська» та про особливості взаєморозрахунків між енергопостачальниками та вугледобувними підприємствами.

По всім питанням, що порушувалися на нараді представниками обласних профспілок, та які є в компетенції обласної влади, Ольгою Лішик доручено структурним підрозділам облдержадміністрації вжити конкретних заходів для вирішення проблем.