Прес-центр17 лютого 2017, 17:02

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні завжди буде у наших серцях

З яким сумом і з якою гордістю вже три роки поспіль ми згадуємо події на Майдані. Масові акції протесту в центрі Києва зібрали тисячі наших співгромадян з різних куточків України.

Протягом кількох місяців усі українці переживали за долю протестуючих, які захищали краще майбутнє своєї країни, права і свободи людини,  боролися проти беззаконня та свавілля злочинної влади.

З болем ми згадуємо, що за період протистояння на Євромайдані загинуло більше сотні людей. Це були прості лікарі, вчителі, художники, студенти – справжні патріоти – з великою любов’ю до України у серці.

21 лютого 2014 року в Києві відбулося прощання із загиблими Героями Небесної Сотні: люди на колінах проводжали в останній шлях під виконання народної лемківської пісні  «Плине кача…»

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, Указом Президента України Петра Порошенка встановлено 20 лютого Пам’ятним Днем Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні український народ продовжує відстоювати територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Тут на Сході справжні захисники Вітчизни демонструють незламність та нескореність силу духу українців у боротьбі проти підступного агресора.

Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні!

Слава Україні!