Прес-центр1 лютого 2021, 12:02

Пам’ятаємо героїв минулого, шануємо героїв сучасності, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у меморіальних заходах з нагоди 78-ї річниці визволення Сєвєродонецька від нацистських загарбників.

«На мій превеликий жаль, в Україні з’являється багато дат, заради пам’яті подій яких, ми збираємось щороку. Дуже би хотілось, щоб ми проводили заходи поблизу монументів на яких викарбувані цифри «1941-1945». Проте зараз у нас нова військова агресія і нові герої війни, які спочили на полі бою», – сказав Сергій Гайдай, – «Вчора я був на Сватівщині, де вшанував пам'ять полеглого 23-річного воїна. На цвинтарі були тільки рідні загиблого, я і представники районної влади. Поховали його поряд з прадідом, який пройшов усю Другу світову війну. Бабуся загиблого молодого воїна сказала дуже прості, але тим не менш зворушливі слова, що її онук буде жити вічно, доки люди будуть пам’ятати про нього».

Очільник сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк у своїй промові відзначив важливу роль пам’яті про події тих років, аби ніколи знову не повторювати помилки минулого. Він нагадав про внесок наших героїв радянсько-німецької війни у визволення міста Сєвєродонецька – Федоренка та Сметаніна.

Наприкінці учасники заходу вшанували загиблих під час визволення Сєвєродонецька від нацистських загарбників та поклали квіти до братської могили «Меморіал Слави».