Прес-центр8 листопада 2017, 17:11

Пам’ятаймо кожного, хто кров’ю пише літопис незалежної України, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 8 листопада,голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком взяв участь у відкритті літературно-мистецького свята, присвяченого Дню української писемності та мови.

Свій виступ Юрій Гарбуз розпочав зі вшанування хвилиною мовчання наших двох захисників, які загинули сьогодні біля Кримського. «Вони віддали свої життя за те, щоб наші діти поблизу лінії розмежування та області загалом, мали змогу вивчати українську мову, – зазначив очільник Луганщини. – Ми не повинні звикати до війни, ми маємо пам’ятати кожного, хто кров’ю пише літопис незалежної України».

Свій проникливий виступ голова облдержадміністрації закінчив словами Великого Кобзаря: «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!», – та додав – «Заради миру в Україні».

У свою чергу Юрій Рибачук поділився сподіваннями, що невдовзі загальнонаціональне свято єднання – День української писемності та мови відбудеться в українському Луганську.

Також він передав Юрію Гарбузу особливу подяку від Міністра культури України Євгена Нищука за вагомий внесок у відродження української культури і популяризацію української мови.

Крім того, почесною грамотою міністерства була відзначена начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук, подяками міністерства – керівник ансамблю пісні та танцю Луганської обласної філармонії «Радани» Ілля Ханенко та заступник директора Луганського обласного центру навчально-методичної роботи культурних ініціатив і кіномистецтва Ганна Саган.