Прес-центр19 листопада 2021, 14:11

Пам’ятаючи події восьмирічної давнини, ми повинні зробити все можливе, щоб це не було даремно, – Сергій Гайдай до Дня Гідності та Свободи

Урочистості до Дня Гідності та Свободи розпочалися в Сєвєродонецьку покладанням квітів до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії Олександру Радієвському за участі керівництва області та міста.

Історичні події 2013-2014 років згадали сьогодні, 19 листопада, на тематичному заході в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Звертаючись до присутніх, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зауважив, що Революція Гідності відбулася не лише в політичному житті країни, а й в нашій свідомості.

«Тоді, вісім років тому, люди з різних областей зібрались на мирний захід, щоб відстояти гідність та свободу Українського народу. Коли той Уряд втік до країни-агресора, на казначейских рахунках залишилось 128 тисяч гривень. Тільки уявіть, поки на Майдані гинули люди, тодішня влада лише крала і вивозила гроші з країни вантажівками. Як наслідок – усі ці роки ми захищаємо Батьківщину від зовнішнього агресора. Навіть зараз, на жаль, майже щодня проросійськими бойовиками обстрілюється наша земля, а серед українських військових є поранені та загиблі», – зазначив Сергій Гайдай.

Він додав – багатьом тоді гадалося, що мине невеличкий проміжок часу і Україна стане заможною.

«Але так не сталося і, напевно, не могло статися. Так, в нас багата на таланти та ресурси країна, але попереду ще достатньо роботи. Багато чого необхідно подолати, однак все залежить виключно від нас. Ми вільні творити майбутнє! Тисячі людей тоді, у 2013-му, вийшли, бо вірили і продовжують вірити в зміни на краще», – наголосив очільник Луганщини.

Однак, зауважив він, ще декілька років потому не всі українці вірили, що можна великими обсягами ремонтувати дороги, чи відбудовувати школи і лікарні. А виявилося, що все це реально: «Зараз на Луганщині ми складаємо один із пазлів успішної України. І, пам’ятаючи події восьмирічної давнини, ми повинні зробити все можливе, щоб це не було даремно».

Загиблих під час Революції Гідності учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Також присутні мали змогу ознайомитися із банерною виставкою «Фактор свободи», виготовленою Українським інститутом національної пам’яті.