Прес-центр21 березня 2017, 13:03

Пам’ятка суб’єктам декларування

Відповідно до Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10 червня 2016 року № 2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування». З 1 січня 2017 року розпочався другий етап подачі суб’єктами декларування декларацій осіб, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який триватиме до 1 квітня поточного року.

 

Згідно з попередніми підрахунками експертів кількість суб’єктів декларування збільшиться до 1 млн осіб.

 

Значне збільшення кількості суб’єктів декларування – посадових і службових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування, зумовлює необхідність у здійснені Національим агентством широкої інформаційної, методологічної та роз’яснювальної роботи під час проходження декларування.

 

У Національному агентстві створена та працює «гаряча лінія», а також постійно оновлюються інформаційно-довідкові матеріали з питань декларування на офіційному веб-сайті.

 

З метою налагодження ефективної співпраці у сфері формування і реалізації державної антикорупційної політики підготовані відповіді на найбільш поширені запитання, які надходять від суб’єктів декларування та навчальні відеоролики з питань заповнення та подання декларацій, які розміщені у мережі Інтернет.

 

З найбільш поширеними питаннями, що виникають у суб’єктів декларування під час подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави і місцевого самоврядування можна ознайомитись за посиланням.

 

Навчальні відеоролики з питань заповнення та подання декларацій, які розміщені у мережі Інтернет дивіться на офіційному каналі YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKwoUDbscWm4BT7BoBo0kMg.