Прес-центр24 вересня 2022, 08:09

Паспорт не потрібен, зателефонуємо, прийдемо з автоматом додому – підсумки першого дня псевдореферендуму на Луганщині. В Алчевську майже закінчилися чоловіки

Кого знайшли – мобілізували. Навіть при наявності броні. Одне із кращих металургійних підприємств України – Алчевський металургійний комбінат – зупинив випуск продукції. Бо працювати нікому.

Щоправда, є, кому голосувати. На фронті житель Алчевська, або вже в полоні, чи загинув – якимось чином проголосує. Можливо, й телепатично – голос врахують.

Аби підвищити явку, працівники «виборчих комісій» в супроводі озброєних військовослужбовців російської федерації примушують жителів голосувати безпосередньо в місцях їх проживання.

Зупиняють на вулиці. На заперечення, що немає із собою паспорта, відповідають лаконічно: «І не потрібен – ми тебе і так знаємо».

Обдзвонюють. Працюючим у разі відмови заявитись на «дільниці» погрожують звільненням. Знаходять навіть тих, хто виїхав на росію. «Запрошують» проголосувати й там.

Окупанти поспішають, бо бачать успіхи ЗСУ на Харківщині. Із кожним днем Луганщина все ближче. Ближче для ЗСУ – росіяни втрачають упевненість.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах Спірного, Соледару, Бахмутського, Одрадівки, Курдюмівки, Зайцевого, Майорського, Кам’янки, Авдіївки та Опитного.

Авіація Сил оборони завдала 25 ударів. Підтверджено ураження 18 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 7 позицій зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ППО знищили один гелікоптер, один літак та вісім БпЛА окупантів.

Ракетні війська і артилерія уразили 6 пунктів управління, понад 20 районів зосередження живої сили та техніки противника, 3 позиції протиповітряної оборони та 4 склади з боєприпасами.

Упродовж 23 вересня ворог обстріляв низку населених пунктів, зокрема:
- на Краматорському напрямку: Ярова, Райгородок, Діброва, Озерне, Сіверськ, Спірне, Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Богородичне, Пришиб, Маяки, Щурове, Старий Караван, Діброва, Озерне, Крива Лука, Миколаївка;
- на Бахмутському напрямку – Виїмка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве та Майорськ.