Прес-центр2 листопада 2021, 15:11

Патрульні контролюють дотримання карантинних вимог

На території Луганської області встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, у зв’язку з чим діють обмежувальні протиепідемічні заходи.

Патрульні поліцейські перевіряють дотримання карантинних вимог під час перевезення пасажирів. Водій та пасажири мають бути у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Дозволяється перевезення пасажирів за кількістю місць для сидіння.

Згідно з оновленими правилами перевезень, у карантинний період здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні дозволені за наявності:

-міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

-негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

Вказані правила не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.