Прес-центр16 cічня 2019, 19:01

Павло Клімкін, Мірослав Лайчак та Сергій Філь взяли участь у передачі гуманітарної допомоги Луганській обласній дитячій клінічній лікарні

Це – дизельні генератори, електрообігрівачі, намети, спальні мішки, ковдри, освітлювальні комплекти, дитячі конструктори, одяг, взуття, розкладні ліжка та матраци.

Гуманітарний вантаж на суму 83 662 тисячі євро надано благодійним фондом «Міжнародна асоціація підтримки України».  

У своїй промові Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році Мірослав Лайчак зазначив: «Словаччина дуже хоче, щоб в Україні настав мир. Під час воєнного конфлікту на Донбасі страждає населення, особливо – діти. Зі свого боку ми намагаємося їм допомогти. Дуже радий відвідати Луганщину як голова ОБСЄ та передати гуманітарну допомогу».  

У свою чергу, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував за допомогу та зауважив, що це дуже людські вчинки і необхідні речі, які потребують як діти, так й лікарі.

До слів вдячності приєднався виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

«Це дійсно важлива акція, завдяки якій стане комфортно і тепло в лікарні, – зазначив він. – Це вже не перша допомога від Словаччини за останні роки. Дякую вам за підтримку Луганщини».

Потім високопосадовці відвідали ті відділення лікарні, які оснащені обладнаннями і технікою, наданими словацькими партнерами.