Прес-центр2 листопада 2016, 12:11

Педагоги Сватівщини радо вітають своїх західноукраїнських колег

24 жовтня до Луганської області майже на місяць завітали освітяни з Тернопільщини та Львівщини. Цей приїзд відбувся в рамках реалізації Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом». А велика група педагогів з Луганщини на цей час перебуває на Львівщині та Тернопільщині.

Нагадаємо, що ідею культурного та педагогічного обміну досвідом вчителів запропонував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час перебування у Львівській області в рамках зазначеного проекту.

Гості з Західної України викладатимуть предмети у навчальних закладах трьох міст та дев’яти районів нашого регіону. Також їм запропонували взяти участь у культурних, освітянських та мистецьких заходах, щоб вони якомога більше познайомилися з культурною спадщиною нашого краю.

Так, днями педагоги зі Тернопільщини та Львівщини взяли участь в урочистій події на Сватівщині – освячення пам’ятника Т.Г. Шевченка. До них приєдналися їх колеги з цього району нашої області, керівництво Сватівської райдержадміністрації,  представники духовенства та небайдужі сватівчани.

Усі разом взяли участь у покладанні квітів та богослужбовій відправі на честь Великого Кобзаря.

Також у під час поїздки Сватівщиною гості завітали до одного із найстаріших навчальних закладів у області – Містківській загальноосвітній школи І-ІІ ступенів. Західноукраїнські гості поспілкувалися зі своїми луганськими колегами та разом зазначили, що національно-патріотичне виховання є стержнем єднання українського народу та є необхідною частиною сучасної освітньої програми.

Згодом, гості відвідали Містківську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де були приємно здивовані творчим здобутками маленьких сватівчан.