Прес-центр21 грудня 2022, 11:12

Пенсійний фонд Луганщини опановує функції регіонального Фонду соціального страхування

20 грудня відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.
У її роботі взяла участь заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Під час заходу зазначено, що станом на 1 грудня 2022 року нарахування та виплата пенсій здійснюється 317,6 тис. пенсіонерам із загальної чисельності 327 892.
За результатами 23 масових перерахунків пенсій своєчасно перераховано пенсії 313 тис. пенсіонерів, в індивідуальному порядку опрацьовані справи 2 181 кандидата.

Середній розмір пенсії цивільних пенсіонерів разом із цільовою грошовою допомогою, державною адресною допомогою до пенсій, надбавкою за особливі заслуги перед Україною складає 5245,66 гривень. У порівнянні з початком 2022 року середній розмір пенсії збільшився на 583,12 грн.

За 11 місяців на пенсійні виплати спрямовано 18 756,38 млн гривень, що на 9,44 % більше, ніж за аналогічний період 2021 року.
Слід зауважити, що з початком активної фази бойових дій на території Луганської області, співробітники управління вимушені були переміститися до населених пунктів в безпечних регіонах і змінити способи комунікації.

Зокрема, надати перевагу дистанційним формам взаємодії, а також офлайн консультуванню громадян у приміщеннях гуманітарних штабів територіальних громад Луганської області.
За цей період на «гарячих лініях» управління надано 11 469 консультативних послуг.

Продовжено роботу по обробці електронних трудових книжок. З початку року надійшло 11 745 звернень типу «Скан-копія трудової книжки», із них 99,7 % оброблено.
2 534 мешканця області виявили бажання та подали Анкети-заяви на автоматичне призначення. 2496 особам пенсію вже призначено.

Наразі Пенсійний фонд Луганщини опановує функції регіонального Фонду соціального страхування.

Як наголосила Катерина Безгинська, з новим досвідом роботи пенсійники Луганщини зможуть злагоджено та швидко відновити свою роботу на звільненій території.

За словами начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової, співробітники виконують всі наявні обов’язки в повному обсязі.
Так, призначення, нарахування та виплата пенсій не припинялися ні на один день, ведеться контроль та адміністрування надходження платежів, виконуються відповідні закупівлі техніки та обладнання для розгортання роботи після деокупації області тощо.