Прес-центр6 лютого 2018, 16:02

Передача земельних ділянок у власність ОТГ – дієвий крок до розвитку громад

Сьогодні, 6 лютого, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян  провів нараду за участю в.о. начальника  Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Володимира Разумцева та фахівців землевпорядної служби Луганщини.   

Захід був присвячений реалізації розпорядження Уряду від 31 січня 2018 року щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

 «Приємно усвідомлювати, що на Луганщині була створена перша об’єднана територіальна громада в Україні – Новопсковська, – під час наради зазначив Вадим Данієлян. – Сподіваюсь, що ми також першими виконаємо поставлені Урядом завдання та передамо державні землі у власність громадам. Це ще один дієвий крок до подальшого розвитку громад».

Учасники наради розробили «дорожню карту» механізму передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність громадам.

Разом з цим, обговорили проблемні питання, які можуть виникнути під час реалізації даного розпорядження Кабінету Міністрів України.

У роботі наради також взяли участь представники об’єднаних територіальних громад, Луганської регіональної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру», ДП «Луганський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», Луганський відокремлений підрозділ ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» тощо.