Прес-центр8 травня 2022, 11:05

Передчасно пішов із життя Соляник Федір Трохимович

Сумна новина надійшла сьогодні із Дніпра. Перестало битися серце генерального директора комунального некомерційного підприємства «Луганська обласна клінічна лікарня» Соляника Федора Трохимовича.

Він вимушений був евакуюватися двічі за вісім років. Спочатку із Луганська, тепер – із Сєвєродонецька. В евакуації смерть його і знайшла.

Після закінчення Луганського державного медичного інституту Федір Трохимович пройшов шлях від лікаря-ендокринолога районної лікарні до керівника медичного закладу обласного рівня.

Луганську обласну клінічну лікарню очолив у 1996 році. Кандидат медичних наук, доцент Луганського державного медичного університету, заслужений лікар України, лікар вищої категорії зумів розвинути організацію надання медичної допомоги в Луганську на найвищому рівні.

У 2014-му, після окупації обласного центру, з нуля відновлював медицину третинного рівня в Сєвєродонецьку – за відсутності матеріальної бази та більшості висококваліфікованих лікарів.

Незважаючи на те, що відділення медзакладу були розташовані у декількох містах, у лікарні створили всі умови для надання консультативної та лікувально-діагностичної допомоги – із сучасним обладнанням і відданим справі персоналом.

Федір Трохимович мріяв побудувати сучасну обласну лікарню саме в Сєвєродонецьку. Роботи мали розпочатися в 2022 році. Але «руський мир», що ступив на Луганщину, не планує рятувати життя іншим – забирає їх.

Обласна військова адміністрація висловлює співчуття рідним, близьким та колегам Федора Трохимовича.

Це непоправна втрата для Луганщини.

Світла пам’ять…