Прес-центр8 червня 2022, 09:06

Переможці конкурсу Луганської обласної малої академії наук захищатимуть свої дослідження у 22 наукових секціях на національному рівні

Луганська обласна мала академія наук відновила роботу на підконтрольній Україні території і провела ХХVІІІ обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт серед учнівської молоді.

«За протоколами роботи на конкурс представив 61 учасник, але насправді – це десятки людей, які стоять за кожною дитиною: вчителі, батьки, наукові керівники, методисти, всі, хто допомагав стати на щабель вище. Захист робіт проходив у 10 наукових відділеннях та 22 секціях. Журі визначило 28 переможців у 22 секціях. Найкращі будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті у липні цього року», - розповіли у Департаменті освіти та науки Луганської обласної військової адміністрації.

Роботи на розгляд журі, до якого увійшли провідні науковці Луганських вишів: державного медичного університету, Національного університету імені Тараса Шевченка, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, учасники представляли дистанційно або надсилати свої відеовиступи.

Наразі вихованці Луганської обласної малої академії наук знаходяться у різних життєвих обставинах, дехто з них змушений кілька разів на день переховуватися з батьками в укриттях і бомбосховищах, чи у притулках для біженців. Є й такі, що залишилися у Лисичанську чи Сєвєродонецьку, які ворог хоче стерти з лиця землі. Когось батьки вивезли за кордон. Але, попри все, конкурс відбувся! І це також наша перемога над ворогом! - зазначили у Департаменті.