Прес-центр18 червня 2022, 09:06

Переможемо разом: у Дніпрі працює волонтерський хаб для молоді Луганщини

«За найбільш приблизними підрахунками, від початку російсько-української війни з Луганської області до Дніпропетровської перемістились щонайменше 10 тисяч молодих людей. Аби не дати їм загубитись у цей складний час, допомогти реалізуватись та просто підтримати морально, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай доручив створити у Дніпрі волонтерський хаб для молоді Луганщини», - розповіли в управлінні молоді та спорту ЛОДА.

Діяльність хабу забезпечується Луганським обласним центром підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень, який до війни був майданчиком для гуртування молодих людей, розвитку  їх лідерського потенціалу та центром координації молодіжної та волонтерської роботи. Коли діяльність Центру на території області стала небезпечною, його перемістили до Дніпра.

Влада міста безкоштовно надала приміщення, а за рахунок підтримки USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та Агентства США з міжнародного розвитку – Україні сучасними меблями та технікою було обладнано коворкінг та логістичний пункт видачі гуманітарної допомоги. Наразі спільними зусиллями команди Центру молодіжних ініціатив, його партнерів з інших волонтерських організацій та гуманітарних штабів вдалося  створили дієву систему благодійної допомоги тим, хто врятувався від «російських асвабадітєлєй», та тим, хто не зміг цього зробити.

«Сьогодні волонтерський хаб Луганщини – це майданчик без кордонів з великими амбітними планами на майбутнє заради згуртування молоді», - наголосили в управлінні.

Детально з проектами Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив  можна ознайомитись на його сторінці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/locpmisi