Прес-центр10 серпня 2018, 13:08

Перераховано першу субвенцію на житло для ВПО, які захищали Україну

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та визнані інвалідами війни ІІІ групи, у сумі  796,002 тис. гривень надійшла до бюджету Луганської області. 

Першими отримувачами компенсації на придбання житла у розмірі 534,913 тис. гривень стала сім’я захисника України Сергія Уварова, яка мешкає у Попаснянському районі. Гроші вже перераховано до районного бюджету.

Відповідно до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів на 2018 рік, ще 261,089 тис. гривень на зазначені цілі надійдуть у листопаді поточного року.

Нагадаємо, 18 квітня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», яка врегулювала порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації на житло ВПО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

.