Прес-центр24 червня 2020, 13:06

Переселенці із Золотого отримали житло – доручення Президента виконане

Вручення ордерів та ключів від квартир відбулося сьогодні, 24 червня, під час урочистостей до Дня Конституції України в Сєвєродонецьку.

Відремонтоване житло отримали 10 родин, які у 2018 році були вимушені залишити свої домівки через тиск бойовиків. На те, щоб зібрати особисті речі, людям тоді дали лише півгодини.

Нагадаємо, що 20 листопада 2019 року під час робочої поїздки до Луганщини Президент України Володимир Зеленський зустрівся з деякими з цих сімей.

Люди звернулися до Глави держави та очільника Луганщини за допомогою в отриманні житла.

Саме тоді Володимир Зеленський доручив Сергію Гайдаю вирішити це питання. Пізніше були знайдені приміщення та проведено капітальні ремонти квартир.

Необхідні документи новоселам вручила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

«Сім’ї переселенців, яких терористи змусили терміново залишити все, що мали на старому місці проживання, сьогодні отримали ключі від нових квартир. Упевнена, що в нових будинках на них чекає радісне і щасливе життя», – наголосила вона, вітаючи присутніх у будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Наразі повністю підготовлені 10 квартир, які до цього перебували в непридатному для проживання стані та були відремонтовані за кошти обласного бюджету.

Як розповів керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко, ремонт ще двох квартир невдовзі завершиться.

Він додав, що ці люди раніше проживали на хуторі Вільний, дві вулиці якого залишилися підконтрольними незаконним збройним формуванням.

Але відтепер ці жителі області мають власне житло із сучасним ремонтом.