Прес-центр9 вересня 2022, 11:09

Переселенці з Луганщини зможуть оформити житлові субсидії у ЦНАПі та ПФУ

Про це стало відомо під час наради Міністерства соціальної політики України під головуванням Оксани Жолнович. Online-участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та Володимир Чередніченко.

На нараді було обговорено трансформування системи соціального захисту населення в умовах децентралізації влади та обмежень, спричинених збройною агресією рф проти України.

Втім найголовнішою темою був порядок надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, зокрема проблемні питання та першочергові кроки щодо передачі функцій нарахування та виплати житлових субсидій та пільг органам Пенсійного фонду України, забезпечення екстериторіального принципу нарахування.

Для мешканців Луганської області, які вимушено змінили місце проживання в зв’язку з бойовими діями, з’явиться можливість звернутися з питання призначення житлової субсидії чи надання пільг до органів Пенсійного фонду України, а також до ЦНАПів або онлайн до місцевих органів (через додаток «Соціальна громада»).

Також у заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Поліщук, начальниця Головного управління ПФУ у Луганській області Ольга Шарунова взяли участь у нараді Міністерства соціальної політики України з питань передачі органам Пенсійного фонду України функцій із призначення та нарахування пільг і житлових субсидій, у режимі відеоконференцзв’язку.