Прес-центр11 серпня 2021, 14:08

Переваги приватизації держмайна проаналізовані із підприємцями регіону

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, звертаючись до представників бізнес-середовища Луганщини, питання відкритої приватизації та залучення інвестицій є однією з ключових реформ Президента України та Уряду, яку реалізовує Фонд державного майна України.

Потенційні об’єкти приватизації, можливості ініціювання приватизації державного майна та нового сервісу автоматичної оцінки нерухомості обговорили сьогодні, 11 серпня, на засіданні ради підприємців при Сєвєродонецькій райдержадміністрації.

«На Луганщині є об’єкти державної власності, які запропоновані на приватизацію та можуть зацікавити вас як потенційних інвесторів, що сприятиме подальшому економічному розвитку регіону», – акцентував Олексій Смирнов, відкриваючи захід.

По зазначених питаннях присутніх поінформувала начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Луганській області Регіонального відділення Фонду державного майна по Донецькій та Луганській областях Наталія Сидоренко.

Вона нагадала, що вже декілька років поспіль приватизація державної та комунальної власності в Україні відбувається за новими нормами. Завдяки приватизації вдається залучити додаткові інвестиції, створити робочі місця, модернізувати активи.

Так, інформація про об’єкти приватизації оновлюється на сайтах privatization.gov.ua, ProZorro.Продажі, на сайтах авторизованих майданчиків.

Спікер зазначила, що ініціювати включення об’єктів до переліку приватизації можуть і потенційні покупці – як звичайні громадяни, так і підприємства. Для цього необхідно подати заяву про включення об’єкту державної власності до переліку, що підлягають приватизації.

Не підлягають приватизації підприємства, що забезпечують безпеку держави, підприємства, що є природними монополіями, підприємства, що мають важливе значення для суспільства або чиї послуги/товари не можуть виконуватися приватним бізнесом.

Важливо, що нещодавно Фонд державного майна України запустив послугу електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості.

Для визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості Єдиною базою даних звітів про оцінку (https://evaluation.spfu.gov.ua) формується електронна довідка про його оціночну вартість, яка є чинною впродовж 30 календарних днів з дня її формування.