Прес-центр6 серпня 2021, 10:08

Перевірити готовність громад до реагування на пожежі доручив Сергій Гайдай

Під час шостого засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року підбили підсумки відповідних навчань у громадах Луганщини.

Вони відбулися у Кремінній, Новоахтирці Новоайдарської територіальної громади, та Привільному Біловодської територіальної громади вчора, 5 серпня.

«Очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм поставлене завдання – перевірити готовність кожної території до реагування на пожежі, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов. – Тому необхідно чітко дотримуватися плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року. У той же час під час навчань слід уважно відпрацьовувати спільні дії усіх служб та органів влади. Бо для більшості громад після адміністративно-територіальної реформи такий досвід є першим».

Члени штабу заслухали керівників органів влади вищеназваних територій та розглянули проблеми, що виникли під час навчань.

У свою чергу, Головним управлінням ДСНС України в Луганській області проаналізовані недоліки, виявлені під час перевірок населених пунктів, що межують з лісовими масивами.

Як повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації Олександр Чалий, другі подібні навчання відбулися майже без зауважень, всі практичні заходи були відпрацьовані.

Зокрема, у кожному з цих населених пунктів було вчасно підтверджено через оперативного чергового про отримання сигналу, розгорнуто збірні евакуаційні пункти, перевірені списки евакуйованих осіб, організовано посадку на автотранспорт, визначено місця для розміщення населення, своєчасно оповіщено населення тощо.