Прес-центр2 липня 2021, 11:07

«Перлини Новоайдарщини» та «Атмосферний Старобільськ» - на Луганщині презентовано два перших туристичних маршрути

У промотурі, в якому поєднуються природні, релігійні та етнографічні елементи, взяли участь представники засобів масової інформації. До них долучилася заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Перший маршрут – «Перлини Новоайдарщини - поєднання унікальності та історії». Головними об’єктами тут стали геологічна пам’ятка природи місцевого значення «Баранячі лоби», Новоайдарський краєзнавчий музей з його унікальною колекцією народного одягу кінця  ХІХ - початку ХХ сторіч, та Свято-Пантелеймонівський Кафедральний Храм (Бурштиновий храм) у селі Дмитрівка, на оздоблення якого витрачено більш ніж 500 кг «сонячного каменю».

Другий маршрут – «Старобільськ – атмосферний, загадковий, овіяний легендами». Учасники екскурсії відвідали знаменитий Свято-скорботний жіночий монастир «Всіх скорботних Радості», Поклонний Хрест на крейдяній горі біля села Підгорівка, та ознайомились з архітектурою історичної частини Старобільська. 

«Обласна державна адміністрація цьогоріч дуже активно долучилася до промоції туристичних маршрутів та розвитку туристичної галузі Луганщини. Завітали до громад, міст, ознайомилися з історично-культурною спадщиною кожної території. Сьогодні фахівцями розроблено шість туристичних маршрутів, які поєднують історичне надбання, культуру, традиції та звичаї. Охоплено майже всю територію області. Це Біловодщина, Міловщина, Кремінщина, Сватівщина, Новоайдарщина, Старобільщина», – зазначила Катерина Безгинська.

Заступниця голови облдержадміністрації також повідомила, що 21-24 серпня у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогово», що на Київщині відбуватимуться Дні Луганщини на честь 30-річчя Незалежності України. І чотири дні кожен з районів Луганщини буде представляти свої традиції та здобутки, зокрема, й туристичні «магніти» території.

«Нехай Луганщину знають не тільки як воюючу область, а ще й таку різноманітну, красиву, привітну, багату на різні історичні події. Адже для нашого регіону це дуже важливо і престижно», – зауважила Катерина Безгинська.