Прес-центр23 травня 2022, 14:05

Перша «бойова» марка від Укрпошти стала пророчою, сподіваюсь, традиція триватиме і з виходом другої, - Сергій Гайдай взяв участь у спецпогашенні поштової марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!»

У День морської піхоти України, а також на 40 день після загибелі російського військового крейсеру «москва» Укрпошта ввела в обіг поштові марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!».

Їх продаж розпочався 23 травня о 14:00 у більше ніж 1 500 поштових відділеннях по всій країні.

А перед цим начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай і директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов взяли участь у церемонії спецпогашення нової поштової марки.

«Минуло трохи більше доби після виходу першої марки, як цей крейсер пішов на дно. Сподіваюсь, добра традиція розповсюдиться і на другу. А ще через 40 днів, можливо, доведеться друкувати марку із зображенням усього ворожого флоту або авіації», - зазначив Сергій Гайдай.

У свою чергу, Вадим Шестопалов повідомив, що наклад нових поштових марок склав 5 мільйонів примірників.

Їх надрукували у двох номіналах: «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Смерть ворогам!» F для відправлень по Україні та «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Слава нації!» W для міжнародних відправлень.

Вартість аркуша (3 марки та 3 купони) 69 гривень та 4,5 $ відповідно.

Для уникнення спекуляцій введено ліміт на продаж: одному покупцю марки – по 2 аркуші по 3 марки будь-якого номіналу, конверти та картки – не більше 5 штук.

Також кожен бажаючий в Україні і світі матиме можливість онлайн-замовлення. Поштові марки і мерч буде представлений на п’яти онлайн-майданчиках, зокрема міжнародних. Крім марки з актуальним положенням корабля для замовлень онлайн будуть доступні картки, конверти, футболки, світшоти, магніти.

На всіх онлайн-майданчиках буде реалізована можливість благодійних донатів на підтримку армії і тих, хто постраждав від воєнних дій.