Прес-центр18 квітня 2020, 12:04

Перші одужавші святкуватимуть Великдень вдома

На Луганщині є перші три одужавші, які хворіли на COVID-19.

Учора був виписаний із Рубіжанської центральної міської лікарні перший захворілий в області, житель Рубіжного Олександр Романовський.

Також одужали жінка з Рубіжного та чоловік, який постійно мешкає на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області.

Вони увесь час знаходились під медико-санітарним наглядом, їм було надано повний курс лікування.

З цього приводу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зазначив: «Вітаю усіх, хто одержав першу перемогу над коронавірусом на Луганщині: і лікарів, і їх пацієнтів. Це дуже приємна новина. Мабуть символічно, що це сталося напередодні Великодня».

Також Сергій Гайдай висловив щирі слова подяки нашим медикам. Серед іншого він сказав: «Низькій вам уклін, що без жалю до себе робите усе можливе для лікування хворих. Я згадую відео з європейських країн, коли після чергової тяжкої зміни та боротьби за життя хворих на COVID-19 жителі міст зустрічали лікарів оплесками. Браво луганським медикам. Пишаюсь вами!»

Очільник області наголосив, що завдяки вчасно прийнятим карантинним заходам на Луганщині ситуація із розповсюдженням пандемічної інфекції контрольована.

«Сподіваюся, нам вдасться стримати появи більшої кількості захворілих», – сказав він. Та додав, що для цього потрібне відповідальне ставлення жителів області до цієї проблеми. «Бо це не грип, не ГРВІ – це хвороба підступна, та її наслідки можуть бути непередбачувані та трагічні», – наголосив Сергій Гайдай.

«Шановні земляки! Закликаю вас залишатися вдома, відзначати улюблене свято Великодня з рідними людьми, – ще раз звернувся до жителів області Сергій Гайдай. – Можна подивитися у прямому ефірі трансляції богослужінь із храмів Луганщини та України. Ще настане час, коли наше буденне життя повернеться до нормального ритму. І все буде, як раніше. А сьогодні бережіть своє життя та здоров’я. Христос Воскрес!»