Прес-центр4 листопада 2015, 13:11

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк 3 жовтня відвідала низку провідних промислових підприємств Сєвєродонецька.

Перша зустріч відбулася на НВО «Імпульс», яке розробляє та впроваджує високонадійні засоби і системи автоматизації для особливо складних і відповідальних об'єктів: атомних енергоблоків, управління рухом на залізницях тощо.Тільки за останнє десятиріччя цим виробником впроваджено понад 150 систем управління й контролю. Висока кваліфікація персоналу та найсучасніші технології розробки, тестування й виробництва індустріальних електронних виробів дозволяють виконувати замовлення на створення найрізноманітніших високонадійних відмовостійких пристроїв і систем для відповідальних застосувань світового рівня. Голова правління НВО «Імпульс» Володимир Єлісєєв під час екскурсії по підприємствурозповів про особливості виробництва, проблеми з якими вонистикаються, перспективи розвитку тощо. Серед озвучених проблем Володимир Васильович наголосив, що більше за все розвитку виробництва заважає близькість Сєвєродонецька до зони проведення АТО. Це відлякує потенціальних партнерів. За словами Володимира Єлісєєва,НВО «Імпульс»,окрім систем автоматизації для атомної енергетики, спроможне виробляти системи автоматизованого керування рухом для «Укрзалізниці», і вже створило один такий комплекс, але справа загальмувалась на середній ланці керівництва залізничників. Ще однією проблемою є поганий стан автомобільних доріг та затримка на багаточисленних блокпостах.

         Після «Імпульсу»Єлизавета Михайлівна оглянула цех виробництва аміаку на Сєвєродонецькомуоб’єднанні«АЗОТ». Як розповів голова правління «Азоту» Леонід Бугайов, на даний час це підприємство не працює через те, що не працює резервна лінія електропостачання, без якої неможливо запустити виробництво підвищеної небезпеки. Зі своєї сторони заступник очільника області наголосила, що це питання зараз активно вирішується шляхом будівництва двох додаткових високовольтних лінії.

         На останок було відвідано Сєвєродонецький завод хімічного нестандартизованого обладнання. Це підприємство було створено для будівництва «Азоту». Саме на ньому було вироблено більшу частину обладнання «Азоту». Голова правління ТДВ «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартизованого обладнання Станіслав Григорськийознайомив присутніх із роботою підприємства. Він розповів, що завод не зупиняв виробництво навіть під час бойових дій, які відбувалися минулим літом. На цьому підприємстві окрім високих стандартів виробництва розвивається соціальна сфера. Там працює їдальня,в якій обід коштує лише 5 грн. Є спортзал та гарно оснащений медпункт. Всі інженерні працівники один раз на тиждень у робочий час вчать англійську мову. Єлизавета Пушко-Цибуляк була, за її словами, була приємно вражена тим, як на цьому підприємстві піклуються про своїх співробітників, які високі стандарти організації виробництва запроваджені на ньому.

         «Такі відвідування необхідні для розуміння можливостей регіону в плані економіки, бачення, як живуть люди, які працюють на них: чи отримують вони заробітну плату, скільки годин вони працюють, чи дотримуються всі соціальні вимоги – це перше питання. І друге питання – яка є перспектива розвитку економічного потенціалу області та які є проблеми на підприємствах», – повідомила Єлизавета Михайлівна. Вона наголосила, що сьогодні, коли ми повертаємося до мирного життя, дуже важливо почути тих великих товаровиробників, які зберегли виробництво, аби влада допомогла вирішити ті проблеми, що необхідно вирішувати на державному рівні. За результатами відвідування заступник губернатора Луганщини вважає за необхідне донести до уряду розуміння того, що наша економіка є сьогодні конкурентною і в атомній енергетиці, й у залізничному транспорті, й у сфері виготовлення обладнання для хімічної галузі. Підприємства Луганщини мають право претендувати на ринки збуту, у першу чергу, на українські, а також і на світові. Саме для залучення нових інвестицій до регіону наступного літа у Сєвєродонецьку планується провести міжнародний інвестиційний форум, щоб залучити сюди перше – інвестора, друге –замовника продукції.

«Це позиційне бачення губернатора Георгія Борисовича, що сьогодні ми чітко йдемо по стежині налагодження діалогу бізнес-влада. Йдемо до того, щоб показати свої можливості, повернути довіру до влади», – підкреслила Єлизавета Михайлівна.