Прес-центр11 жовтня 2016, 13:10

Перший крок до оздоровлення теплоенергетики - Уряд схвалив проект Закону «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств»

Схвалення Урядом проекту Закону «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств», який був розроблений Мінрегіоном - це фінансове оздоровлення підприємств ТКЕ та крок у реформі теплоенергетики, - наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГГеннадій Зубко після засідання КМУ.

«Теплопостачальні підприємства є основою для інвестиційних проектів, спрямованих на модернізацію галузі. Але спочатку вони мають бути виведені на рівень фінансової стабільності. Схвалений документ передбачає реструктуризацію боргів та списання штрафів і пені, після того, як теплопостачальні компанії таНафтогаз виконають договори про реструктуризацію заборгованості. Законопроект підготовлений спільно з міжнародними партнерами, є основою реформи теплоенергетики та енергоефективності загалом», - наголосив Геннадій Зубко. Він підкреслив, що документ буде подано до Парламенту.