Прес-центр2 червня 2018, 11:06

Перший обласний молитовний сніданок відбувся у Сєвєродонецьку

«У переддень 80-ї річниці заснування Луганської області ми започаткували новий захід, який, я сподіваюся, стане традиційним», – цими словами від очільника Луганщини Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко відкрив Перший обласний молитовний сніданок.

Захід за участю духовних керівників обласних об’єднань/ управлінь релігійних організацій та окремих спільнот віруючих Луганської області, народних депутатів України, керівництва облдержадміністрації, очільників правоохоронних та силових структур, мерів міст, голів райдержадміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад, представників громадськості та бізнесу відбувся сьогодні, 02 червня, у Сєвєродонецьку.

Особливу категорію запрошених та присутніх склали діти із сімей парафіян та внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні і щодня ми маємо ревно молитися за довгоочікуваний мир в Україні, – йшлося у вітальному слові Юрія Гарбуза, яке зачитав Юрій Клименко. – У єдності, милосерді, прощенні, любові один до одного і до рідної землі – шлях до спасіння».

Архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим (УПЦ) звернувся до присутніх: «Ми віримо і маємо надію на те, що Луганщина буде мирною, квітучою, успішною. Кожен з нас робить все для цього. Сьогодні наша єпархія і священики, які служать на лінії розмежування, допомагають і підтримують людей, які живуть у таких складних умовах».

Разом із представниками духовенства Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви Архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим помолився за мир в Україні, за владу і військо, яке захищає нашу державу.

Учасники Архієрейського хору духовного співу виконали «Отче наш».

З вітальним словом до присутніх почергово звернулися керівники протестантських церков області, парафії Української Греко-Католицької церкви міста Кремінна, парафії Української Автокефальної Православної Церкви міста Сватове та релігійної організації мусульман «Бісмілля».

Під час Першого обласного молитовного сніданку було також оголошено про благодійну акцію – збір коштів на порятунок восьмирічного Максима Казанкова. Хлопчик, який народився з вродженою патологією і вже переніс чотири операції в Україні, потребує вартісної медичної допомоги за кордоном. Родина проживає у Станиці Луганській у квартирі бабусі Максима. Будинок, де Максим мешкав із мамою, було зруйновано ворожим обстрілом. Допомогти дитині може кожен – розрахунковий рахунок «Ощадбанку» 26256500106774 (на ім’я Казанкової Наталії Олексіївни).  

Поєднання молитви та дії є універсальною формулою, яка, як відомо, відродила багато провідних сучасних країн світу.

 

Довідково. Одностайне рішення про проведення Першого обласного молитовного сніданку було прийняте на зустрічі 12 квітня поточного року керівників обласних об’єднань/управлінь з головою Луганської облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Сьогодні, на підконтрольній українській владі території Луганської області, наявні 284 релігійні організації 45-ти конфесій та віросповідних напрямів.