Прес-центр11 червня 2018, 12:06

Перший туристичний маршрут: шість храмів та святе джерело

Відкрито перший екскурсійний маршрут «Пам’ятки духовної культури Луганщини» в рамках плану обласних заходів з відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України та проекту #Луганщина_у_нас_одна. 

«Його протяжність – 75 км, тож екскурсія «Новоастрахань – Михайлівка – Варварівка – Рубіжне – Стара Краснянка – Рубіжне (Південний) – Воєводівка» може бути й велосипедною.

Маршрут охоплює шість храмів та відвідування святого джерела у с. Стара Краснянка», – зазначила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Кожний житель Луганської області бував, або, що найменше, чув про Свято-Успенську Святогірську лавру, але майже ніхто не знає про храм на честь святителя Феодосія Чернігівського, зведений у с. Михайлівка та освячений ще у 1896 році, чи старовинний храм на честь свята Покрова Богородиці у Новоастрахані.

Або про древній Архангельський храм у Воєводівці, на місці якого до 300-річчя селища побудовано новий Свято-Михайлівський храм. Та справжньою перлиною нашого краю є Кремінщина, де у Варварівці діє Свято-Іллінський чоловічий монастир, у Старій Краснянці благословенням Божим б’є джерело, яке люди давно вважають святим.

Тож, зроблений перший крок до розвитку внутрішнього туризму на Луганщині. Незабаром Департамент презентує нові цікаві туристичні маршрути. #Луганщина_привітна_різноманітна_моя!