Прес-центр10 квітня 2020, 15:04

Перспективні плани: розпочалися останні узгодження перед розглядом Урядом

Розпочалися останні обговорення проєктів перспективних планів формування територій громад областей перед розглядом цих документів на засіданні Кабінету Міністрів. Усі перспективні плани Уряд має прийняти вже у квітні.

Обговорення вже відбулися в формі онлайн-наради з підготовки перспективних планів формування територій громад Волинської, Житомирської, Луганської, Миколаївської, Харківської, Хмельницької областей.

Зазначено, що після трьох раундів консультацій по більшості перспективних планів усе ще є пропозиції облдержадміністрацій, з якими не погоджується Мінрегіон чи асоціації органів місцевого самоврядування. Ці моменти будуть остаточно розглянуті, по ним приймуть фінальні рішення.

Відповідно до регламенту Кабінету Міністрів, якщо є зауваження до проєкту перспективного плану і розробник не може їх усунути на стадії погодження, це фіксується у таблиці розбіжностей і проводиться узгоджувальна нарада. І на ній або той, хто дав зауваження, погоджується з позицією розробника, або розробник погоджується з зауваженнями. Після цього формується нова редакція проєкту рішення.

Ці обговорення - остання стадія перед тим, як проєкти перспективного плану потраплять на розгляд урядового комітету і Кабінету Міністрів.

На відміну від попередніх етапів консультацій, до погоджувальних нарад вже не залучають представників органів місцевого самоврядування та народних депутатів. Їхні думки і пропозиції були зафіксовані під час перших трьох турів обговорень.

Наступного тижня погоджувальні онлайн-наради мають відбутися по перспективних планах усіх областей.