Прес-центр20 лютого 2019, 13:02

Перспективні плани розвитку враховують реформування і розвиток освіти

Плани перспективного розвитку районів та громад Луганщини враховують всеукраїнську освітню реформу, що сприятиме впровадженню доступної та якісної освіти для кожної дитини. Про це зауважив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

У всіх районах Луганської області відбулися другі засідання Рад регіонального розвитку, на яких були затверджені перспективні плани розвитку територій на найближчі три роки. Кожен з документів визначає освітню галузь невіддільною частиною розвитку території. Зокрема, йдеться про капітальні ремонти закладів дошкільної та середньої освіти, будівництво спортивних об’єктів на шкільних територіях.

«У 2018 році з державного бюджету на освітню сферу Луганської області було виділено 40,9 мільйона гривень. Завдяки цьому майже 6 тисяч першокласників навчаються за концепцією «Нової української школи» – у сучасному освітньому середовищі та за новими стандартами», – зазначив директор Департаменту освіти і науки.

За його словами, найвищого результату у впровадженні «Нової української школи» вдалося досягти тим територіям, які виділили співфінансування на розвиток освіти. Таким чином, рушійною силою реформи виступає не лише держава, а й люди.

«Створення освітнього простору, відповідно до реформи, передбачає здійснення енергоефективних заходів, облаштування умов для інклюзивного навчання та безбар’єрного доступу осіб з інвалідністю та маломобільних груп, цілісне та художнє оновлення фасадів та інтер’єру приміщень. Ми вже бачимо в області школи, що перетворилися на сучасні заклади освіти з комфортними умовами для навчання. Отже, громади, які лише утворюються на Луганщині, вже мають позитивні приклади для розвитку освіти», – додав Юрій Стецюк.