Прес-центр8 березня 2023, 12:03

Петрович: хлопчикам, яких нацгвардійці врятували в Рубіжному, Катерина Безгинська передала гуманітарну допомогу

П’ятирічний хлопчик, який представився Петровичем, та його брат-підліток стали одними з героїв фільму Дмитра Комарова.

Сьогодні заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська зустрілася із жінкою та двома її синами, дізналася про першочергові потреби переселенців з Рубіжного та передала родині допомогу від обласної військової адміністрації та міжнародних партнерів – UNICEF та NRC.

Це продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та одяг.

Нагадаємо, що в середині квітня, коли половину міста вже контролювали росіяни, а половину – наші, бійці НГУ під час патрулювання вулиць побачили двох самотніх хлопчиків.

Дітей перевезли до Центру екстреної медичної допомоги у Сєвєродонецьк, де було більш-менш безпечно. А потім вже в Полтаву до батька одного з братів. Доля жінки на той момент залишалася невідомою.

Через кілька днів вона прийшла на позиції ЗСУ та розповіла, що на початку квітня росіяни зупинили її на вулиці, затримали і кілька днів силоміць тримали в адміністративній будівлі – змушували, шантажуючи дітьми, розвідувати позиції українських військових.

У катівні в Рубіжному, де її тримали, один з бойовиків рф якось зробив зауваження щодо жорстокості поводження з полоненими. Його вбили свої ж.

Наразі мама з синами мешкає в одній із областей України.