Прес-центр4 квітня 2022, 07:04

Під час мінометного обстрілу в Новодружеську загинули два волонтери, – Сергій Гайдай

Мінометний обстріл Новодружеська російська армія провела вчора, 3 квітня.

«Волонтери займалися видачею гуманітарною допомоги місцевим мешканцям. Щодня, попри ворожий вогонь, приходили на місце збору та забезпечували людей їжею та необхідними речами. Так було й учора, доки не прилетіла міна. До речі, одна із загиблих врятувала життя колезі, прикривши її собою, коли розпочався російський обстріл міста. Вічна пам’ять», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Через російське вторгнення за минулу добу на Луганщині сталося займання двох багатоповерхівок в Сєвєродонецьку, полум’ям було охоплено декілька приватних будинків в Новодружеську.

Відносно безпекової ситуації Сергій Гайдай зазначив, що за добу на Луганщині та Донеччині відбито сім атак ворога, знищено дві одиниці броньованої техніки, 43 військові автомобілі та міномет противника з розрахунком.

Підрозділи ПВО збили два літаки, один безпілотний літальний апарат, а також підбили російський літак.

Загалом протягом поточного тижня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 51 ворожу атаку: знищили 46 танків, 92 одиниці броньованої та 87 автомобільної техніки, 27 артилерійських систем, 10 безпілотних літальних апаратів, чотири літаки та крилату ракету противника.