Прес-центр11 листопада 2016, 10:11

Під час навчань наші рятівники показали високий рівень підготовки

Днями на Луганщині відбулися практичні навчання з особовим складом Новоайдарської державної пожежно-рятувальної частини № 25 ГУ ДСНС України у Луганській області за темою: «Гасіння пожеж у навчальних закладах».

Участь у цих заходах взяв заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

За тактичним задумом, унаслідок артилерійського та мінометного обстрілу було пошкоджено актову залу Новоайдарської школи-гімназії, що призвело до виникнення пожежі на 2 поверсі площею 50 кв.м, яка була виявлена після евакуації учнів. На момент повідомлення до Служби порятунку «101» пожежа поширювалась і створювалася загроза перекидання вогню на інші приміщення, відбувалося сильне задимлення коридору та приміщень. Існувала загроза вибуху нерозірвавшихся вибухонебезпечних предметів.

У той час, коли відбувалося відключення газопостачання та електропостачання і отримання дозволу на ліквідацію пожежі, піротехнічний підрозділ розпочав роботи по маркуванню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів і забезпеченню коридору для вогнеборців. Починаються роботи по виявленню та евакуації потерпілого та ліквідації пожежі.

По закінченню навчань були підведенні підсумки роботи рятівників. Вони продемонстрували добру підготовку щодо ліквідації подібних аварій та надзвичайних ситуацій, злагоджені сумісні дії всіх служб, які в реальному житті запобігли б людським втратам та значним матеріальним збиткам.

Також піротехніки продемонстрували дітям макети вибухонебезпечних предметів, спеціальне обладнання та розповіли про порядок дій у разі виявлення підозрілих предметів.

До навчань залучались особовий склад ДПРЧ-25 Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, група піротехнічних робіт, бригада швидкої медичної допомоги, Національна поліція в Луганській області та комунальні служби міста.