Прес-центр20 жовтня 2021, 14:10

Під час пандемії коронавірусу кожний медичний працівник – на вагу золота – Сергій Гайдай привітав з ювілеєм колектив Лисичанського медичного фахового коледжу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистому заході з нагоди 90-ї річниці з дня заснування Лисичанського медичного фахового коледжу.

«90 років – це дуже потужна дата. Дякую всім викладачам та ветеранам, керівникові закладу. Це ті люди, які вклали свою цеглинку в розвиток медичного коледжу. Спасибі всім за вашу науку для студентів, тому що ми зараз чітко розуміємо, що під час розповсюдження пандемії коронавірусу кожний медичний працівник – на вагу золота, а кожного року дипломованими спеціалістами стають до ста ваших випускників», – привітав присутніх очільник області.

За багаторічну сумлінну діяльність, значний особистий внесок у розвиток фахової передвищої освіти, активну громадянську позицію Сергій Гайдай нагородив співробітників Лисичанського медичного фахового коледжу Листами подяки облдержадміністрації.

Нагороди отримали викладач Олександр Гладкий, завідувач відділення Юлія Горбоконь та завідувач гуртожитку Ніна Шевченко.

Присутніх привітали святковим концертом.

«Я хочу, щоб заклад й надалі розвивався, і за допомоги обласної адміністрації так само. Наша історія навіть в такі непрості часи показує, що навіть за два роки ми можемо змінювати Луганщину на краще. Мрійте, ніколи не опускайте руки. Я дякую викладачам за той вклад, який ви робите. Я розумію, як важко. Можливо не все відбувається так, як хотілось би, але ми зробимо все можливе і навіть неможливе, якщо буде потрібно, для того, щоб заклад розвивався, щоб викладачам було комфортно працювати, а студентам навчатись», – зазначив голова облдержадміністрації.

Зазначимо, Лисичанський медичний фаховий  коледж має багатолітню історію, яка розпочинається з 1931 року. Заклад фахової передвищої освіти здійснює підготовку за спеціальністю «Медсестринство» за освітньо-професійними програмами «Лікувальна справа» – фельдшер; «Сестринська справа» – медична сестра, медичний брат. За часи свого існування в закладі підготовлено понад 14 тисяч медичних сестер, акушерок і фельдшерів. Випускники коледжу працюють не лише в Україні, а й далеко за її межами:  Європа, США, Канада. 70% викладачів закладу мають вищу кваліфікаційну категорію.

У рамках загальнонаціонального проєкту «Флагмани освіти і науки України» за вагомий внесок у розвиток освіти і науки України навчальний заклад нагороджено грамотою та медаллю Міністерства освіти і науки України.