Прес-центр19 квітня 2019, 16:04

Під час всеукраїнської наради узгоджено план дій з попередження хвороб і загибелі бджіл

Під головуванням в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої відбулася нарада в режимі відео skype-конференції  «Бджільництво: протидія загрози загибелі бджіл».

У роботі наради взяли участь керівники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Під час заходу проаналізовано причини випадків отруєння бджіл агрохімікатами у минулому році та узгоджено план дій з попередження хвороб і загибелі бджіл в поточному сезоні.

Зокрема, наголошено на посиленні прямої комунікації між пасічниками, органами місцевого самоврядування та аграріями, які здійснюють хімобробку.

Запропоновано врегулювати на законодавчому рівні питання щодо застосування засобів захисту рослин, згідно затвердженого переліку та у відповідних нормах, а також спільної відповідальності аграріїв та бджолярів.

Так, відповідно до вимог законодавства пасіки підлягають обов’язковій реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, які займаються бджільництвом, в територіальних відділеннях Держпродспоживслужби.