Прес-центр26 грудня 2019, 17:12

Підбито підсумки конкурсу проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства Луганщини

Їх розглянули на засіданні Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, зокрема, зазначила:

«Обласна влада приділяє значну увагу розвитку інститутів громадянського суспільства на Луганщині. Ми завжди намагаємося знайти шляхи вирішення проблем, з якими ви до нас звертаєтеся».

Підбиваючи підсумки 2019 року, заступник директора Департаменту масових комунікацій Андрій Зайцев розповів про етапи проведення Конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

Так, цьогоріч переможцем визнано ГО «Громадська організація «Громадська спілка «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО» з проєктом «Консолідація ветеранів Луганщини».

Також спікер повідомив про вирішення деяких питань, пов’язаних із проведенням конкурсу, що виникали упродовж 2017-2019 років.

Про залучення інститутів громадянського суспільства до економічного розвитку територій доповіла виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

 Вона зосередила увагу на кращих практиках відродження старопромислових міст США та Європи. Серед основних напрямів – інвестування в університети, підтримка підприємницької культури, малого та середнього бізнесу, залучення фінансування тощо.