Прес-центр11 вересня 2018, 16:09

Підготовка до опалювального сезону, ремонт доріг та початок навчального року – у полі зору Юрія Гарбуза

Питання підготовки до опалювального сезону, відновлення мережі автомобільних доріг та початку нового навчального року обговорили під час апаратної наради облдержадміністрації від головуванням Юрія Гарбуза сьогодні, 11 вересня.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталія Сурая готовність системи теплопостачання області становить 87 %. Наразі триває перевірка та паспортизація решти об’єктів мережі теплозабезпечення.

За словами доповідача, найважливішим питанням у цій площині є стан та обслуговування мережі електрозабезпечення від Луганської ТЕС.

Директор Департаменту ЖКГ ОДА проанонсував візит  найближчим часом на Луганщину заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, який проведе спільну нараду з керівниками комунальних підприємств регіону.
Юрій Бережний, в.о. начальника Служби автомобільних доріг в Луганській області, розповів про перебіг відновлювальних робіт автошляхів. Наразі, за його словами, завершується ремонт покриття на трасі, що з’єднує Куп’янськ та Сватове. Виконано 96 % від запланованого обсягу робіт, зараз триває благоустрій узбіч.

Юрій Гарбуз, у свою чергу, наголосив на необхідності якнайшвидшого відновлення доріг з КПВВ «Станиця Луганська» до Старобільска, Новоайдару та Сєвєродонецька.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк проінформував про початок 2018-2019 навчального року. Так, цьогоріч через освітні центри «Донбас – Україна» вступив 501 абітурієнт з тимчасово окупованих територій та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення. Майже 6 тисяч першокласників підуть до Нової української школи у 326 навчальних класах.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки України. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Особлива увага у галузі освіти приділена інклюзії. У 56 школах області функціонує 103 інклюзивних класи, де навчається 221 дитина. У 2018 році з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку осіб з особливими освітніми потребами по Луганській області надано 2,4 млн грн коштів субвенції, які розподілені між 8 територіями області пропорційно до кількості створених інклюзивних класів.