Прес-центр17 липня 2018, 17:07

Підписано меморандум про співпрацю Луганської облдержадміністрації та Профспілки працівників державних установ України

Сьогодні, 17 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук підписали меморандум про співпрацю.

Метою меморандуму є співпраця та консолідація зусиль, спрямованих на захист соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ та організації Луганської області, де діють організації профспілки, поглиблення взаємодії в питання збереження єдності та цілісності членських організацій профспілки.

«Для нас важливо відновити довіру, особливо в державних установах. Працівники держустанов Луганщини, які переїхали з непідконтрольних територій, зробили свій свідомий вибір та залишилися вірними українській державі, тому їхні права мають бути захищеними. Ми встановлюємо зв’язки з профспілкою та будемо підтримувати її осередок у Луганській області, оскільки це – ще одна можливість виходити на центральний рівень з питаннями захисту трудових та соціальних прав наших колег», – зауважив Юрій Гарбуз.

Луганська регіональна організація Профспілки працівників державних установ України пройшла перереєстрацію на підконтрольній українській владі території Луганської області. Як зазначив Юрій Піжук, обласний осередок демонструє стрімкий ріст та активність у роботі.

«Один із пріоритетів профспілки – бути дієвою стороною соціального діалогу на національному, галузевому, територіальному та локальному рівнях, – зазначив Юрій Піжук. – Вступивши до Профспілки працівників державних установ, її члени отримують захист трудових прав, правову допомогу, інформаційну підтримку та нові можливості у роботі та навчанні».