Прес-центр12 березня 2021, 10:03

Підприємці можуть скористатися онлайн-платформою «Дія.Бізнес»

Цю онлайн-платформу впровадило Міністерство цифрової трансформації України.

Це сайт для допомоги малому і середньому бізнесу. Портал пропонує послуги за двома напрямами: інформаційна платформа і служба онлайн-консультації.

Крім послуг, що надаються онлайн, у регіонах України поступово відкриваються хаби та центри підтримки для підприємців.

Зараз на державному порталі для підприємців розміщено:

- каталог бізнес-ідей зі зручними шаблонами, перелік усіх необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу через проходження тесту;
- онлайн-сервіси та програми підтримки для підприємців, а саме  грантові програми підтримки, пошук інвесторів, партнерів, програми підтримки жіночого підприємництва, бухгалтерія та податки, електронний документообіг та управління проєктами, юридичні питання, франчайзинг, технічні регламенти, сертифікація, стандарти, дослідження щодо малого і середнього підприємництва в Україні;
- довідкову інформацію для підприємця, складену на основі матеріалів профільних державних органів та компаній України;
- історії успіху людей, які розпочали власну справу;
- онлайн-консультації із фахівцями за допомогою відеозв’язку.  

На онлайн-платформі підприємці можуть знайти необхідну інформацію для відкриття та ведення бізнесу, скористатися послугою консалтингу з 14 різних напрямів і пройти навчання в онлайн-школі для підприємців, скористатися картою інфраструктури підтримки підприємництва у своєму регіоні.

В офлайн-центрах «Дія.Бізнес» підприємці можуть безкоштовно отримати послугу консалтингу від спеціалістів-практиків, відвідати освітні заходи, протестувати продукт на спеціальній pop-up зоні, провести бізнес-подію в просторі центру.

Перші три центри «Дія.Бізнес» вже працюють у Харкові, Миколаєві та Києві. Незабаром центри «Дія.Бізнес» діятимуть в кожному обласному центрі України. В планах проєкту в 2021 році відкрити такі центри в кожному місті України з населенням 50 000+.

Онлайн-платформа для підприємців «Дія.Бізнес» тепер доступна англійською. Англомовна версія дає більше можливостей, зокрема, дозволить розширити цільову авдиторію платформи до міжнародного рівня; спростити доступ для іноземних партнерів, інвесторів, підприємців і стартаперів до актуальної інформації щодо ведення бізнесу в Україні; забезпечить міжнародний B2B нетворкінг; встановить вигідні формати міжнародної співпраці. Крім того, в англомовній версії будуть нові функції пошуку бізнес-партнерів і клієнтів по всьому світі.

На порталі «Дія.Бізнес» запущено інклюзивний проєкт «Бізнес без бар’єрів», який має надати інформаційну підтримку бізнесу, спрямованого на співпрацю з людьми з обмеженими можливостями.  Проєкт «Бізнес без бар’єрів» унікальний та інноваційний. Адже вперше малий і середній бізнес отримає систематизовану та зручну у використанні інформацію про методи впровадження безбар’єрності та інклюзії.

Крім того, на платформі «Дія.Бізнес» Офіс з просування експорту за стратегічної та інституційної підтримки Уряду України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, за фінансової підтримки Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH запустив Єдиний експортний веб-портал.

Більш детальну інформацію щодо можливостей «Дія.Бізнес» можна знайти за посиланням: https://business.diia.gov.ua