Прес-центр12 травня 2020, 13:05

Підприємці обговорили із Сергієм Гайдаєм умови подальшого послаблення карантинних заходів

Передати голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Сергію Гайдаю звернення щодо відкриття непродовольчих ринків та магазинів, визначитись із датою, коли це можна буде зробити, прийшли на площу перед облдержадміністрацією підприємці з міст Лисичанськ та Рубіжне.

«Сьогодні відбудеться селектор із Президентом щодо послаблення карантинного режиму, завтра – державна комісія ТЕБ та НС, а вже потім ми зможемо приймати рішення на місцевому рівні. На щастя, ми пройшли усі свята без загострення ситуації із захворюваністю на Соvid-19, і вже декілька днів немає нових випадків, люди тільки одужують. Заходи були жорсткими, але дали й результат. Тому ми будемо говорити про можливість відкриття магазинів канцтоварів, книгарень та інших за умови забезпечення санітарних норм», – поінформував Сергій Гайдай ініціативну групу від підприємців.

Водночас, він наголосив, що хвороба має здатність дуже легко й швидко розповсюджуватися, тому усі ринки щодня перевірятимуться спеціальною комісією. У разі виявлення серйозних порушень – будуть закриватись на тиждень.

У свою чергу, підприємці запевнили очільника області, що вони розуміють усі загрози і гарантують карантинну безпеку на своїх торгових місцях.