Прес-центр17 грудня 2018, 14:12

Підприємствам малого та середнього бізнесу виділено з обласного бюджету півмільйона на компенсацію відсоткових ставок

Сьогодні, 17 грудня, в облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Відкриваючи засідання, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації, голова конкурсної комісії Сергій Філь зазначив, що з обласного бюджету за цим напрямом виділено 500 тисяч гривень, а сума компенсації за проектами, наданими суб’єктами підприємництва, загалом складає понад 1,7 млн гривень.

Така фінансова підтримка бізнесових структур Луганщини з обласного бюджету проводиться у поточному році вперше. У разі отримання позитивних та ефективних результатів у наступному році облдержадміністрація розглядатиме питання щодо виділення більшої суми коштів на запровадження цього фінансового механізму.

Сергій Філь наголосив, що обласна влада завжди відкрита до діалогу з бізнесом.

Крім того, конкурсною комісією заслухані керівники підприємств стосовно основних фінансово-економічних показників їх проектів. Зокрема, ТОВ «АГРО ПЛЮС 1», с. Тепле Станично-Луганського району («Придбання подової та ротаційної печей для виробництва хлібобулочних виробів»); приватна агрофірма «Плугатарь», село Плугатарь Біловодського району («Придбання зернозбирального комбайна та трактора»); фізична особа-підприємець Привалова Лариса Миколаївна, м. Сватове («Придбання нового обладнання для утримання перепелів (стелажів)»); селянське фермерське господарство «Тополя», село Містки Сватівського району («Придбання зернозбирального комбайна та жниварки»);  фермерське господарство «Агро-бізнес-КПП», село Макіївка Кремінського району («Придбання колісного трактора»); ТОВ «Екотех», м. Лисичанськ («Проект, направлений на будівництво твердопаливних модульних котелень для об’єктів соціальної сфери м. Сєвєродонецька та постачання якісної теплової енергії»); ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура», м. Рубіжне («Проект, спрямований на розвиток підприємства»).

Результати конкурсного відбору будуть розміщені на офіційному сайті Луганської обласної державної адміністрації протягом трьох робочих днів, тобто до 19 грудня.