Прес-центр22 серпня 2016, 13:08

Підрозділам ДСНС Луганської області передали 2 нові пожежні машини

Перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцькийта голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітали працівників ДСНС Луганської області.

Під час урочистої зустрічі відбулось нагородження кращих працівників почесними грамотами і відзнаками. Також рятувальники отримали 2 нові пожежні машини.

«Забезпечення новою технікою підрозділів ДСНС відбувається у рамках реформування галузі. Якщо у минулому році на придбання нової техніки з Державного бюджету України було виділено 200 млн. грн., то у цьому – 400 млн. грн. Пріоритетними для нас є Донецький та Луганський гарнізони, тому що ми розуміємо, у яких умовах вам доводиться працювати. Усі завдання повинні виконуватися на новітній техніці», – наголосив Олег Мельчуцький у вітальному слові.

Перший заступник Голови ДСНС України зауважив, що це не останні надходження нової техніки, заплановані для передачі Луганському підрозділу.

Службовців ДСНС в області також привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Подякувавши за службу, очільник області зауважив, що в умовах недоукомплектування штату кожен боєць виконує завдання за двох. 

«У підрозділах ДСНС Луганщини несуть службу 1400 працівників, які показали свій професіоналізм і високий рівень підготовки під час гасіння великих пожеж у Станиці Луганський та Новоайдарі», – зазначив Юрій Гарбуз.

Він висловив сподівання, що буде відпрацьовано механізми забезпечення пожежними частинами нових укрупнених територіальних громад та вирішено питання централізованого зв’язку між ДСНС, швидкою допомогою та поліцією.

Для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, виконання завдань за призначенням, евакуації населення, гасіння пожеж у надзвичайно складних умовах проведення АТО і доставки гуманітарних вантажів Головним управлінням ДСНС України в Луганській області спільно з керівництвом Луганської обласної військово-цивільної адміністрації до кінця поточного року виділена субвенція. За рахунок цих коштів вирішено питання щодо придбання критично важливої техніки і спорядження, таких як: автопідйомник 30-50 м, пожежні рукави, стволи пожежні “Protek” чи “Turbokador-500”, комплекти гідро інструмента типу “HOLMATRO” та інше обладнання.

З метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути внаслідок відключень від електроенергії об’єктів життєзабезпечення Луганської області в осіннє-зимовий період, на сьогодні в підрозділі ДСНС Луганської області придбано 8 стаціонарних генераторів високої потужності. Органами влади районів області придбано близько 160 генераторів для об’єктів життєзабезпечення.