Прес-центр11 вересня 2018, 16:09

Підсумки літнього сезону підбили в облдержадміністрації

Сьогодні, 11 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду керівників структурних підрозділів ОДА.

Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Мирошниченко розповів про підсумки проходження купального сезону 2018 року. Так, у поточному році було проведено комплекс заходів щодо визначення та облаштування за встановленим порядком безпечних місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Зокрема, було розроблено та затверджено План заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах протягом купального сезону 2018 року.

За інформацією міст та районів, на території області визначено 30 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах (у 2017 році – 13).

У Лисичанську – облаштовано та паспортизовано 1 місце, у Рубіжному – 2 місця. Кремінський район – 1 місце, Станично-Луганський – 1 місце, Старобільський – 2 місця, Сватівський – 1 місце. Проте є об’єкти, які були визначені, але не облаштовані та не паспортизовані: Біловодський район – 3 місця, Білокуракинський – 3 місця, Новопсковський – 1 місце, Попаснянський – 10 місць, Сватівський – 3 місця та Троїцький – 2 місця.

Не визначено жодного місця масового відпочинку у Сєвєродонецьку, в Марківському, Міловському та Новоайдарському районах.

Ігнорування вимог організації безпечного відпочинку людей на водних об’єктах призвело до загибелі 22-х осіб, а саме: Сєвєродонецьк – 3 людини, Рубіжне – 3, Лисичанськ – 1, Біловодський район – 1, Кремінський район – 1, Новоайдарський – 3, Новопсковський – 4, Попаснянський – 2, Сватівський – 2, Станично-Луганський – 1, Троїцький – 1.

Основною причиною загибелі людей на водних об’єктах є вживання алкогольних напоїв.

Також Володимир Мирошниченко розповів про роботу Луганської комунальної установи «Обласна рятувально-водолазна служба». Установа працює на підконтрольній українській владі території Луганщини для попереджувальної роботи та ліквідації наслідків нещасних випадків, пов’язаних із загибеллю людей на воді, проведення пошуково-водолазних робіт, обстеження підводної частини ділянок водних об’єктів, відведених для купання людей.

Протягом купального сезону працівники служби провели очищення та обстеження дна акваторії пляжів на 8 водних об’єктах області. Крім того, підготовлено 16 плавців-рятувальників для сезонних рятувальних постів за прискореною навчальною програмою.

«Під час формування обласного та державного бюджетів необхідно розуміти потреби всіх 232 комунальних установ. Потрібно чітко окреслити обсяги фінансування та очікувані результати бюджетних вливань. Висока якість роботи комунальників – найбільш бажаний результат», – наголосив Юрій Гарбуз.