Прес-центр22 травня 2018, 15:05

Підтримка цивільного населення, яке постраждало внаслідок бойових дій – на контролі облдержадміністрації

Також під час апаратної наради розглянуто низку питань. Зокрема, встановлення правового статусу «постраждалого внаслідок проведення АТО», надання одноразової компенсації у зв’язку з ушкодженням  здоров’я та компенсації за пошкоджене або зруйноване житло.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко надав доручення  відповідним структурним підрозділам ОДА підготувати звернення до профільних комітетів Верховної Ради України щодо необхідності прискорення затвердження проекту Закону України «Про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали внаслідок проведення АТО, з метою надання всебічної підтримки та соціального захисту цивільних осіб».

Крім цього, Юрій Клименко запропонував встановити пам’ятний знак на честь загиблих мирних громадян під час бойових дій на Сході України.

Нагадаємо, що 18 травня внаслідок обстрілу с. Троїцького Попаснянського району збоку незаконних збройних формувань постраждала родина. Батько і молодший син загинули, а мати та старший син  отримали поранення. Наразі вони перебувають у лікарні.

У зв’язку з цим було проведено термінове засідання Попаснянської районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішувались питання про надання відповідної допомоги родині загиблих.

Відповідно до Програми надання одноразової грошової допомоги громадянам Попаснянського району Луганської області на 2017-2019 роки дружині та сину загиблого буде надана допомога за рахунок коштів районного бюджету, а також матері загиблого.

Наразі триває підготовка пакетів документів від рідних постраждалих для розгляду на черговому засіданні комісії щодо надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету сім’ї Мацуй.