Прес-центр13 липня 2021, 16:07

Піротехніками в області виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 12 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,02 га території області у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 34 вибухонебезпечних предмети, а саме: 18 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 4 гранати та 1 інженерний боєприпас.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,126 га у Сєвєродонецькому районі, де виявлено 7 вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

- користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

При виявленні вибухових пристроїв телефонуйте 101 або 102.