Прес-центр27 травня 2021, 17:05

Пишаюся тими, хто не виїхав із підконтрольної частини Луганщини, розвинув бізнес та на рівні конкурує з іншими, – Сергій Гайдай на інтерактивній платформі в Дніпрі

Очільник області зазначив про це сьогодні на конференції UkraineInvestTalks: Dnipro, яка започаткувала серію заходів, спрямованих на популяризацію інвестиційного потенціалу в регіонах України.

На запитання «Як можна розвивати бізнес, коли триває війна?» голова Луганської облдержадміністрації відповів, що людині властиво пристосуватися до будь-яких умов, нажаль, і до війни.

«Тому пишаюся тими, хто не виїхав за цей час з підконтрольної частини регіону, розвинув свій бізнес та на рівні конкурує з іншими виробниками. Це вдалося зробити, зокрема, і завдяки відновленій упродовж останніх 1,5 року інфраструктури – автошляхів, електропідстанції, вирішенню інших проблем. Змінилася і риторика наших європейських донорів. Якщо раніше мова йшла виключно про допомогу, то наразі вони готові до співпраці – бо бачать стабільність та перспективи розвитку», – наголосив Сергій Гайдай під час панельної дискусії «Інвестиційні можливості регіонів».
Також він повідомив, що провідна європейська компанія готова страхувати великих закордонних інвесторів, що вкладають в Луганщину.

«Така пропозиція надійшла від представників визнаної в світі компанії «EGAP». Коли наші міжнародні донори зрозуміють, що вкладати в Луганщину безпечно – це стане зеленим світлом для інших закордонних партнерів», – зауважив Сергій Гайдай.

Під час заходу, відкритого Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, обговорені шляхи посилення співпраці з органами влади в Україні та механізми залучення інвестицій відповідно до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями».

Також Прем’єр-міністр розповів про точки зростання інвестиційної привабливості України. Серед них – державно-приватне партнерство, приватизація, індустріальні парки та ринок землі. Він нагадав, що цього тижня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє з 1 липня повноцінно запустити ринок землі.

Протягом дискусії «Інвестиційні можливості регіонів» також акцентовано увагу – реінтеграція і відновлення інфраструктури Донбасу є ключовим пріоритетом української влади, що, в свою чергу, створює нові інвестиційні можливості для фінансових організацій та бізнесу.

Спільно з міжнародними партнерами Україна готова вкладати мільярди доларів в процес ревіталізації регіону та його перетворення на інвестиційно-привабливий майданчик для українських та іноземних інвесторів.

Конференція стала інтерактивною платформою для інформування міжнародної та української інвестиційної спільноти щодо прогресу реформ і розвитку інвестиційного клімату в Луганській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Донецькій областях.

Захід організовано урядовим Офісом із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest спільно з Міською радою Дніпра та Агентством розвитку Дніпра в партнерстві з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України».