Прес-центр18 cічня 2017, 16:01

Питання аграріїв Луганщини знаходяться у полі зору керівництва облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц з робочою поїздкою відвідав Троїцький район, де провів зустріч з головою райдержадміністрації Олександром Івановим та головою районної ради Сергієм Терещенком.

 

На особистий прийом до заступника голови облдержадміністрації прийшли представники агропідприємств, місцевого самоврядування, керівництво райдержадміністрації та депутати районної ради.

 

Під час обговорення були озвучена низка важливість питань щодо стану лісосмуг, незаконної вирубки дерев, що призводить до вивітрювання та ерозії грунтів.

 

Депутати райради озвучили нагальну проблему, щодо розростанням самосівом вздовж доріг та сільгоспугідь лісосмуг, які в свою чергу заважають транспорту та роботі в полі. Володимир Гуц порекомендував створити комунальне підприємство, яке б могло не лише боротися з цією проблемою, але і дбати про існуючі насадження.

 

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що з 1 січня 2018 року буде заборонений збір твердих побутових відходів на всій території області без сортування та переробки. За порушення передбачені високі фінансові санкції. Селищний голова повідомив, що в Троїцькому вже є майданчик для збору побутових відходів.

 

Також під час зустрічі піднімались інші актуальні питання: об’єднання територіальних громад, виготовлення альтернативних видів палива, взаємодії агробізнесу і місцевого самоврядування, оподаткування аграріїв – юридичних осіб і осіб, які самостійно оброблюють землю, мораторій на продаж землі, нецільове використання землі.