Прес-центр8 листопада 2017, 18:11

Питання майнового, медичного та фінансового характеру – на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Особистий прийом голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні, 8 листопада.

Житель Сєвєродонецька звернувся до очільника області щодо отримання оксигенатору – пристрою, що покращує кровообіг у організмі хворого.

Отримати його можна або за кошти місцевих бюджетів, або при централізованих поставках.

Наразі кількість пристроїв, яка була поставлена на Луганщину, вичерпана. А нові замовлені поставки ще не надійшли.

Тож, Юрій Гарбуз зателефонував лікарю-кардіохірургу Борису Тодурову, який очолює Інститут серця МОЗ України, та домовився вже найближчими днями про прийом хворого, який потрапив у непросту ситуацію.

Нарешті вирішити майнову проблему бажає жінка з села Олексіївка Білокуракинського району. Кримінальне провадження щодо розподілу майна колишнього колгоспу, що став приватною власністю, було відкрито ще у 2007 році.

У цьому питанні очільник області доручив розібратися голові райдержадміністрації Сергію Іванюченку та начальнику відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Дмитру Плугіну.

Також вже завтра її прийме прокурор Луганської області Володимир Янко, у якого відтепер справа знаходиться на особистому контролі.

З Попасної приїхала жінка, будинок якої серйозно постраждав восени 2014 року. Вона має відповідний акт.

Зараз на Луганщині приблизно 7000 будинків пошкоджені, а близько 400 з них – зруйновані. Питання щодо компенсації почергово вирішуються на державному рівні.

З цього приводу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації  дав доручення голові райдержадміністрації Сергію Шакуну в найкоротший термін особисто виїхати за адресою будинку, після чого запропонувати варіанти відновлення пошкодженої оселі.

Колективно до голови обласної держадміністрації звернулися колишні працівники Лисичанського заводу гумових технічних виробів, у тому числі – заступник директора. У трудового колективу тягнеться багаторічна заборгованість із заробітної плати, не сплачені внески до Пенсійного фонду України, тобто, не вистачає страхового стажу для нарахування пенсії.

З майна, що представляє цінність, у заводу залишилися лиже пожежна частина, яку мають передати на баланс міста. Проте, цей процес наразі затягнувся.

Розв’язати проблему доручено начальнику управління з питань цивільного захисту ОДА Володимиру Мирошниченку разом з ГУ ДСНС у Луганській області, які мають тримати контакт з представниками міської влади та ліквідатором заводу.

Ці та інші питання Юрій Гарбуз узяв на особистий контроль.