Прес-центр31 травня 2021, 16:05

Питання оподаткування в аграрному секторі розглянуті на всеукраїнському рівні

31 травня в форматі ZOOM-конференції відбулось засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко та представники Департаменту агропромислового розвитку.

Ними обговорені питання, які пов’язані з оподаткування в аграрному секторі. Це, зокрема, проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» стосовно зміни ставок ПДВ та податкових зобов’язань.

Крім того, присутніми розглянуто проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Він стосується декларування зберігання пального та вимоги з боку контролю ДПС про наявність ліцензії на зберігання пального та на зберігання пального виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Крім того, розглядалась можливість зменшення податкового навантаження з ПДВ на сільгоспвиробників, зокрема, у сфері виноградарства, оскільки зазначена галузь не врахована у Законі України № 1115-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції».

Обговорено й низку інших питань.

До дискусії також долучились – керівництво Мінагрополітики, Мінфіну, ДПС, представники профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань.